Testen van uw website op PHP 7+

Doe dit voor 31 oktober! Na 31 oktober is de huidige server (vps2) niet langer beschikbaar!

Dit artikel is geschreven voor klanten van General Group die de dienst Linux Webhosting afnemen en waarvan de website is ondergebracht op vps2.

Vanaf september 2021 worden bestaande hostingaccounts verplaatst naar een nieuwe server. Voor de klanten die nog gebruik maken van PHP 5 voor hun website of webwinkel software gaan een aantal zaken veranderen.

Waarom geen PHP 5 meer?

WordPress, Joomla, PrestaShop en andere website CMS-en of webwinkels zijn geschreven in de scripttaal PHP. Een klein gedeelte van de websites op VPS2 draaien nog op versie 5.6.  De ondersteuning voor PHP 5 is een aantal jaar terug beëindigd. Dat wil zeggen dat er vanaf dat moment geen veiligheidsupdates meer uitgebracht worden voor PHP5 en dat websites die draaien op PHP 5 kwetsbaar kunnen zijn. Om onze klanten die nog afhankelijk waren van PHP 5 hebben we een aparte meer beschermde versie van PHP 5 aangeboden op vps2. Aan deze oplossing komt een einde. Alle websites worden verplaatst van vps2 naar de nieuwe, snellere en nog beter beveiligde vps3.

Hoe kan ik mijn website testen?

Om zeker te zijn dat uw website nog werkt als deze verplaatst wordt van vps2 naar vps3  is het van belang dat u uw website test met PHP 7+. Dit kan gedaan worden door (tijdelijk) de PHP versie in uw hostingaccount aan te passen. Neem hiervoor contact op met General Group (email: helpdesk@generalgroup.nl of tel: 0183-309104). Wij zetten dan de PHP versie naar PHP versie 7+.

Als de PHP versie is omgezet kunt de u functionaliteit van uw website testen. Functioneert uw website naar behoren? Dan hoeft u niets te doen. Krijgt u foutmeldingen of functioneert (een deel van) uw website niet meer; dan moet u uw website updaten.

Overstappen naar WordPress of OpenCart

Heeft een een website van een aantal jaar oud? Misschien is dit gelijk de kans om een nieuwe website te maken op basis van WordPress of OpenCart voor uw webwinkel. Wij kunnen samen met u een nieuwe website bouwen (voor ieder budget) met de nieuwste techniek. Ook kunnen we ,als het ontwerp van de huidige site nog naar wens is, het bestaande ontwerp omzetten naar WordPress. WordPress kan automatisch geupdate worden, altijd klaar voor de toekomst dus!

Doe dit voor 31 oktober! Na 31 oktober is de huidige server (vps2) niet langer beschikbaar!