Wanneer is uw bedrijf klaar om naar de cloud over te stappen?

Inmiddels weet u dat de cloud niet snel zal verdwijnen. In feite is cloud computing een natuurlijke stap in bedrijfsgroei geworden, dankzij de talrijke (en voortdurend groeiende) voordelen. Steeds meer applicaties komen uit in web-based vorm (uw app online via een webbrowser te gebruiken) en medewerkers voelen zich bijzonder comfortabel bij dit soort veranderingen. Wanneer is nu het juiste moment om uw zakelijke computergebruik naar de cloud te verplaatsen?

Veel midden en kleine bedrijven staan voor deze vraag nu cloud computing een standaard is geworden. U kunt nieuwe apps immers in dagen in plaats van weken uitrollen, en niemand zegt ooit ‘nee, dank u’ tegen verbeterde beveiliging en efficiëntie. Zoals bij elke strategische zakelijke beslissing is timing echter alles. Hier leest u hoe u uw behoefte kunt beoordelen om te zien of u klaar bent voor de overstap naar de cloud:

1. Leeftijd van servers en werkstations

Als uw werkstations en servers het einde van hun levensduur bereiken en er een grote investering op komst is, kunt u de kosten minimaliseren door naar de cloud te verhuizen. Mogelijk kunt u zelfs bepaalde upgrades helemaal overslaan. Uw personeel heeft nog steeds apparaten nodig om toegang te krijgen tot de cloudgegevens, maar u hebt veel meer flexibiliteit in uw keuze en vaak hoeven de werkstations niet zo krachtig te zijn. Dit kan al snel een enorme kostenbesparing opleveren.

2. Behoefte aan externe en mobiele toegang

Veel bedrijven groeien weer en hebben steeds meer medewerkers die in beweging zijn; binnen en buiten kantoor wordt gewerkt. Uw medewerker moet overal en altijd toegang hebben tot bestanden. Dit kan variëren van wisselende werkplekken op kantoor, meerdere kantoren of zelfs thuiswerken. Vergeet frustrerende problemen met servers on-premis, verbindingen waardoor productiviteit verloren gaat, met cloud computing kunnen medewerkers veilig en efficiënt werken vanaf waar ze willen, zolang er maar internet toegang is.

3. Huidige ondersteuningsconfiguratie

Als uw bedrijf momenteel al het netwerkbeheer uitbesteedt, dan is het juist nu het perfecte moment voor de overstap naar cloud computing. Netwerkonderhoud en -bewaking worden 24/7 afgehandeld als onderdeel van uw cloudservice. De netwerkefficiëntie zal alleen maar stijgen, aangezien uw cloudprovider altijd zijn systemen verbetert. U zult zien dat problemen worden opgelost voordat u wist dat ze bestonden, en server-downtime behoort tot het verleden.

4. Behoefte aan voorspelbare IT-kosten

Wanneer IT-kosten uit de hand (dreigen te) lopen en zij uw budget en geduld op de proef stellen, is cloud computing waarschijnlijk een droom die uitkomt voor uw bedrijf. Wanneer u de overstap naar de cloud maakt, gaat u van een kapitaaluitgave naar een operationele uitgave. Server- en systeemvervangingen zijn niet langer uw zorg. U kunt de IT-kosten van tevoren begroten, wetende dat er geen grote onvoorziene kosten om de hoek schuilen. Maandelijkse kosten zijn bekend en (meestal) gebaseerd op basis van wat u gebruikt, waardoor uw cashflow aanzienlijk wordt verlicht.

Bent u klaar om in de cloud te werken?

De hedendaagse cloud computing is geavanceerder, veiliger en scherper geprijsd dan ooit tevoren. In de kern draait cloud computing puur om verbeteren van uw werkwijze, en het kan een enorme impact hebben op uw winst, productiviteit en zelfs de tevredenheid van uw personeel. Als uw bedrijf een robuuste, altijd beschikbare infrastructuur nodig heeft met overzichtelijke maandelijkse kosten, is het tijd om uw cloud computing-opties serieus te bekijken.

Wij kunnen u helpen uw huidige on-premise servers en werkstation naar de cloud te verplaatsen of uw reeds gedeeltelijk toegepaste cloud oplossing te verbeteren.